10 lifestyle trends

Trends komen en gaan, voor je het weet is de interieur gedateerd, je broek uit de mode en is een dieet achterhaald. Nieuwe technologieën en onderzoek zorgt voor verbetering en ook trends komen hieruit voort. Wat zijn de nieuwste lifestyle trends van het moment? Hier een helder overzicht wat helemaal terug van weggeweest is en wat de nieuwste trends zijn. Dit zijn de 10 lifestyle trends van het moment.

1. Comfortabel

Een trend die we zowel in het interieur als in kleding en schoenen terugzien is het idee van gemak. Een broek moet lekker zitten en de skinnyjeans begint steeds meer plaats te maken voor de broeken met wijde pijpen en de loszittende katoenen broeken. Ook gympen en sportschoenen zien we veel terug. De combinatie van leuke en comfortabele veterschoenen onder een klassiek jurkje is de laatste jaren een populaire trend geworden. Strak en stijf maakt in het interieur ook plaats voor pluchen stoelen met veel kussens en fijne, zachte kleden.

2. Natuur

Natuurtinten en elementen is ook een terugkerend thema op het moment. Een botanische thema als interieurstijl rijst op in vele huizen. Een overvloed aan planten en bloemen in huis is ook een echte trend. In veel woonwinkels worden ook steeds meer bloemen en planten verkocht. Leuke plantenhangers voor in de woonkamer of posters met een botanische print kunnen een huiskamer helemaal opfleuren.

3. Industrieel design

Elementen uit de oude fabrieken ten tijde van de industriële revolutie hebben ook een comeback gemaakt. De bolletjes hanglampen waarbij een los lichtbolletje aan het snoer als hanglamp of tafellamp gebruikt wordt is een kenmerkend voorbeeld van deze stijl die zijn weg helemaal terug gevonden heeft. Ook zien we prints van industriële producten ook terug in de mode en bijvoorbeeld op prints en behang.

4. Steden

Beroemde steden als Amsterdam, Parijs, San Francisco of Londen hebben kenmerkende elementen die veel terugkomen in het interieur, mode en reclame. Strakke prints van de skyline van de steden is vaak terug te zien op posters of T-shirts. Ook uitsneden van ijzer van deze steden zijn razend populair als wanddecoratie. Ook producten waarvan geadverteerd kan worden dat het uit een beroemde stad komt zijn qua marketing ook altijd een stuk effectiever.

5. Veganisme

De eet en levensstijl waarbij het gebruik van dierlijke producten volledig vermeden word is steeds populairder en is een echte lifestyle trend. Dankzij populaire documentaires en beroemdheden die overstappen naar dit dieet is de aandacht ervan gegroeid en zijn meer mensen een nieuwe manier van eten begonnen. Je merkt in de winkels dat het aanbod van veganistische producten stijgt en dat restaurants ook steeds vaker een veganistisch gerecht aanbieden.

6. Genderneutraal

Wat vandaag de dag steeds meer aandacht krijgt is het concept van gender neutrale oplossingen. Dat iedereen die zich geen man en ook geen vrouw voelt hier niet telkens op gewezen hoeft te worden. Een voorbeeld hiervan zijn gender neutrale toiletten waar zowel mannen als vrouwen als iedereen die zich met geen van beiden identificeert naartoe kunnen. In Amsterdam is dit concept een groot agendapunt en wordt er ook in andere steden steeds meer aandacht aan gegeven. Documentaires en televisieprogramma’s informeren ook steeds meer over dit onderwerp om het taboegehalte en stigma’s te verminderen.

7. Mexicaans eten

Na de afhaalchinees en sushi hype is Mexicaans eten een echte lifestyle trend van het moment. De Mexicaanse restaurantjes en tacoshops springen de grond uit. Even ergens een burrito halen of een schaal nacho’s met salsa, het is een echte hype geworden.

8. Yoga

Al jaren wordt yoga steeds populairder. Ook vandaag de dag is yoga een populaire sport / ontspanningsmethode. Het stigma dat het alleen voor zweverige types is of alleen als zwangerschap yoga zou kunnen is helemaal verdwenen. Yoga is populair en helemaal in. Na een lange week werken verkiezen steeds meer mensen een uitje yoga boven een uurtje naar de sportschool. Vooral onder jongeren en studenten is yoga helemaal in. Ook speciale varianten van yoga, zoals bikramyoga worden steeds populairder.

9. De elektrische fiets

Op de fiets naar het werk is weer helemaal in dankzij de elektrische fiets. Niet alleen je oma maakt nog gebruikt van de elektrische fiets, iedereen die een stukje langer moet fietsen heeft toch liever een elektrische fiets. Dankzij de elektrische fiets heb je geen last van files en hoef je geen gebruik te maken van het openbaar vervoer. Veel mensen stappen daarom liever op de elektrische fiets waardoor je toch een stuk makkelijker grote afstanden aflegt. Ook de bekende bakfiets is nu ook vaak in een elektrische variant verkrijgbaar waardoor je eenvoudig je kinderen naar school kunt brengen. Zelfs jongeren die ver naar school fietsten maken vaker gebruik van een elektrische fiets.

10. Luisterboeken

Luisterboeken zijn ook weer helemaal terug van weggeweest. Even wegdromen met iemand die je een verhaal voorleest is de perfecte ontspanning voor bijvoorbeeld een zondagmiddag of een langere treinreis. Er bestaan verschillende bedrijven en apps die luisterboeken leveren, zo kun je jouw favoriete boek voorgelezen krijgen. Een boek luisteren is een heerlijke ontspannen tijdsbesteding.

Trends komen en gaan, wat voor de ene generatie ondenkbaar was kan nu al vervangen zijn door een andere trend. Vandaag de dag zien we dat op het gebied van wonen comfort en industrieel design weer helemaal terug zijn. Ook de comfort zien we terug in kleding en bijvoorbeeld het gebruik van de elektrische fiets. Hardlopen heeft plaatsgemaakt voor yoga en luisterboeken zijn de nieuwe e-readers. Trends maken deel uit van het bestaan en van hoe een generatie de geschiedenis in zal gaan. Deze tien trends zijn de trends van deze tijd.

Bekijk ook: https://redbus.nl en http://droste-internet.nl .